Loading...
 

hackerhirharsona

Hirharsona Extra: Megvan a hely!

Tegnap megtartottuk "nagygyulesunket", amelyen megprobaltuk meghatarozni a kovetkezo lepeseket a hspbp-vel kapcsolatban.

A lev-listan 18 regisztralt tag van, a hspbp.org-on ket tovabbi regisztralt felhasznalo van, aki nincs rajta a levlistan. Elozetesen 5 szemely jelezte (vagy lehetett tudni rola), hogy nem tud reszt venni az esemenyen. A tobbieket megprobaltuk felhivni (kisebb-nagyobb sikerrel).

Jelenlevok: nais314, pufi, stef.

Az alabbi - realisztikusabb - opciok kozul lehetett valasztani.
 1. beugro kerdes, hajlando vagy-e a havi 10e v. 5e HUF tagdijat fizetni. (ha igen, szavazasra jogosult vagy, lepj tovabb)
 2. Szuntessuk be a tevekenysegunket, nincs igeny a hspbp-re. (a jelenleti iv implicite erre enged kovetkeztetni)
 3. Csatlakozzunk meglevo szervezethet (KiBu, BpStartup, Club Sanctum)
 4. Koltozzunk be egy kozossegi terbe, es epitsuk fel a hspbp-t (Tuzrakter, Durer Kert)

Eredmenyek

zarojelben a summa tagdij, azoktol akik az adott opciora szavaztak:
 • 1 szavazat: Csatlakozzunk a BpStartuphoz, (15e HUF)
 • 3 szavazat: Tuzrakter (25e HUF)
 • 7 szavazat: Durer Kert (65e HUF)

A Durer Kert

Rovid ismereteto a gyoztes Durer Kertrol. Az epulet utoljara egyetemkent funkcionalt, kisebb termek es irodak alkotjak a java reszet. Ket alternativa adodik, mindketto 56-60nm meretu:
 • kodnev 3 iroda: 3db egybenyilo elso emeleti iroda, tisztasagi festest es padloburkolast igenyel, a koztes falakat at lehet alakitani. A teljes folyoso egyelore ures (osszesen 180nm), tehat van lehetoseg kesobbi expanziora. Az egyetlen feltetel, hogy delutan 18:00 utan, nem szurodhet ki feny a durer kert vendeglato kerthelyisegebe.
 • kodnev iskola: egy felujitott maganiskola elso emeleti termei 56nm, tartozik hozza konyha, kulonbejarat. Az elozo alternativa folyosojara nyilik.
A rezsin kell faragnunk.

Szervezunk egy ujabb gyarlatogatast, ahol megtekintjuk a 2 lehetseges berlemenyt es vegso dontest hozunk, melyiket bereljuk ki vegul.

Osszesegeben a kb 60nm havonta korulbelul 100e HUF-ra jon ki (egy eves minimum 82e HUF, max 113e HUF). Kozgazos tagjainkat kerdem, tudjuk az arfolyam rizikot valahogy hedgelni??? Ha mindenki fizeti a tagdijat, ezt az osszeget majdnem ki tudjuk mar most is kohogni. Fluktuacio ellen viszont nem vagyunk vedve. igy a legfontosabb dolog a fizeto es aktiv tagsag felepitese mielott bekoltozunk.

Tovabbi lepesek

Tagsag epitese! (hmm, mekkora meglepetes?)

Nagyon keszulunk a meetupra, itt az eloadas eloadas elkeszitese mellett a poloval is kell foglalkozni. tok jo lenne, ha mindenki, aki ott lesz kozulunk a meetupon, viselne az addigra remelhetoleg elkeszulo polot. jelezetek vissza, ha igenyt tartotok az legelso polora - ha mazlink lesz, ez kesobb magas erteku gyujtopeldany lehet... ;)

A tagsag epitese mellett szervezunk tovabbi gyarlatogatast a durer kertbe, hogy el tudjuk donteni a ket alternativa kozul melyiket valasszuk vegul is. Folytatjuk az bekoltozessel kapcsolatos targyalasokat.
Uj cel: Nyar vegere aktiv tagsag mellett kesz helyet akarunk uzemeltetni :)

Melleklet - Egyeb temak

 • Udv a legujabb tagunknak: nais314, tegnap reszt vett a talalkozon, azota ontja a logo es polo designokat! :)))
 • HAR-pool. Augusztus 13-16 Vierhoutenben (NL) kerul megrendezesre a "Hacking at Random" (HAR) konferencia, erre szeretnenk egy kozos autot inditani, dnet (meg nem hspbp tag) es egy haverja mar jelentekezett erre, ha valaki mas is szeretne csatlakozni, jelentkezzen!
 • A tegnapi meetingen javasoltam 3 manifeszto elfogadasat az alapszabalyok koze:
 • roviden ismertettem milyen gondolatokat akarunk kozvetiteni a newtech meetupon.
 • nev otlet: 0xff, azota ez mar sajat eletet kezdett elni ma. kiralysag :))))
 • polo a newtech meetupra, nais rulez. ;)

Melleklet 2 - Projekt otletek

ezek a projektek kicsik, latvanyosak, jo lehetoseg pr celokra:

Upcoming Events

No records to display