Loading...
 

hackerhirharsona

Nyakgyartas

In progress

Tisztelt kollégák!

A mai este folyamán egy teljesen új folyamatot sikerült kidolgozni a nyomtatott áramköri lapok elkészítésére. Figyelem! A folyamat csak télen végezhető el egy titkos összetevő miatt!
Az első lépés természetesen a nyák rajzolatának megtervezése tetszőleges pdf formátumban, ugyanis az internet kávézókban található kiszolgáló egységek(közismertebb nevén pultos) nem képesek mást értelmezni. Amennyiben ez megtörtént, ún. műnyomó papír beszerzése szükséges, ebből limitált példányszámban található irodánkban A4-es 80g/m^2 formátumban. Egyébként misnyo laboráns felkeresése szükséges.
Utána egy még nem kompromittált helyen kell kinyomtatni a rajzolatot szigorúan lézernyomtatóval. Vigyázat, félig kiürült tonerrel nem használható a technológia. Amennyiben a nyomtató be akarja gyűrni a papírt, ajánlott az angolos távozás, a kiszolgáló személyzet termetétől függően. Ha a nyomtatás sikeres, ajánlott minimális borravaló felajánlása, ha a kiszolgáló személyzet hosszabbított szarusegédlettel(műkörömmel) rendelkezik, egy kedves megjegyzés ezt helyettesíti.
"Update: a piros kukacos 24-es netcafé a Dohány utcában egész jó szolgálatot tett eddig. Oda lehet menni nagy esély-jel."
A kinyomtatott papírt ezután egy még nem használt, de tisztított nyomtatott áramköri lapra kell helyezni, és megfelelően rögzíteni. Figyeljünk oda, hogy a széleknél minimum 2-3 cm ráhagyás szükséges a nyáklapon, ez járulékos veszteség. A rögzítés után egy felmelegített vasalóval(nem tüzes(sic!)) vasaljuk rá a papírt egészen addig, amíg olyan színe nem lesz mint Stef kajájának(barna).

Képekben

ilyen csatit is kellene venni

z_2412-ilyet-kell-venni_1k.png
a gáztűzhelyhez.

kaputelefon

z_2415-kapucsengo_1k.png
már bootol. :)

Voiding warranties

z_2416-voiding-warranties_1k.png

Hegesztés/welding

z_2434-hegeszes_1k.png

bárpult

z_2458-nemterheliatetot_1k.png

2nd Reality@P1

z_2465-hackathonpq_1k.png
dnet életet lehelt egy régi P1-esbe, soros porton keresztül feltöltötte később a saját linux kerneljét is és azt is bebootolta. \o/

multimédia kvartett

z_2470-_1k.png

Évnyitó plénum

elég hatékony kis plénumot tartottunk ma. Eredményeink, ma pót-meetupot tartunk, holnap törzsasztalt, szombaton hackathont, jövő héten a törzsasztal tematikusan alakítjuk, lockpicking és 3d printer hacking workshop is lesz. Közben sok mindent csináltunk, fényképes beszámoló:

A "munkapad"

z_2387_1k.png

h.a.c.k.-sense

thx: dnet. béta feature, így release késöbb várható, ha jól értettem dnetet.
z_2392_1k.png

3+1 újdonság

1 új arc, ajtó, h.a.c.k.-sense és kábel csatorna a netnek - ld ajtó jobb alja.
z_2397_1k.png

egyik szemem sír, a másik még nevet

z_2400_1k.png

The big boom

Az elmúlt időszakban nagy változásokon mentünk keresztül, ezért ideje van egy új harsonának is. A Szabadszoftverkonferencia-n részt vettünk a 3d nyomtatóval, ami nagy sikert aratott még a takarítók között is, utóbbiaktól kapta a "fejőgép" becenevet is:) A nutellás kenyér nyomtatását volt, hogy ~50-en nézték.
Ezután a Dürer-kertből áttettük a székhelyét a keddi megbeszéléseknek a Fogasház-ba, itt pedig elkezdtük a Renovation Fogasház projektet. A falak kaptak egy új festékréteget a meglévő 15-höz, és kicsit kitisztítottuk a helyet. Így már sokkal lakhatóbb lett. Majdnem 15-en segítettek a hétvégén, úgyhogy sikerült nagyon gyorsan "lakájossá" varázsolni a helyet.
Rész vettünk még a techshow-n is, ahol már szilikonnal is sikerült nyomtatni.

3d Init

tegnap paran osszefutottunk a durerben a 3d nyomtatot beloni a SzabadSzoftverKonferenciara. Sajnos net csak mutatoba volt, igy a megfelelo driver hianyaban elodaztuk ezt a projektet. A hangulat ennek ellenere kivalo volt, ahogy a mellekelt kepek is mutatjak:

kockak

kockak2

ami kozben kiderult, hogy a hivatalos szoftver csak windows alatt fut. a vagy firmwaret kell frissiteni a nyomtatoban ami altal nincs szukseg mar windows driverre. Vagy megfelelo drivert talalni windows ala, sajnos nem ugyanaz az usb interfesz van a mi nyomtatonkban mint a hivatalosban, igy a hivatalos driver nem jatszik.

Az Akos altal portolt kod sajnos nem tartalmazza a 3d objektumok kezeleset es a grafikus feluletet, igy Linuxon es Macen egyelore nincs lehetoseg a nyomtatasnak. Akos szerint nem nagy kaland a hianyzo ket komponens portalasa, kerdes belefer-e a konferenciaig hatralevo idobe.

ps: a kepek minoseget nezzetek el.

Hungarian Autonomous Center for Knowledge (H.A.C.K)

Hungarian Autonomous Center for Knowledge (független magyar tudásközpont) célja Magyarországon megvalósítani a hackerspace mozgalmat.

A hackerspace egy olyan közösség által működtetett fizikai tér, ahol a tudomány, a technika vagy a digitális vagy elektronikus művészet iránt érdeklődők összejöhetnek, ismerkedhetnek és együtt dolgozhatnak.

Az Asimov alapítvány és a hspbp.org szervezői munkájának eredményeként a budapesti hackerspace a 2009-es Hacktivity - felhasználóbarát IT biztonsági konferencián mutatkozott be.

A budapesti hackerspace mozgalom brandje:
Hungarian Autonomous Center for Knowledge (H.A.C.K.)
eaposztrof - Hungarian Autonomous Center for Knowledge - H.A.C.K. logo (67.74 Kb)

A mozgalomhoz tartozó további brandek:

TECHTANK - a hackerspace budapest alapítótajainak klubja
eaposztrof - TECHTANK club (29.47 Kb)

HACKOHOLIC - hackerspace budapest workshop
eaposztrof - HACKOHOLIC workshop (12.55 Kb)

0101010 (42) - hackerspace budapest média
eaposztrof-0101010 (42) media (24.03 Kb)

HackerKöz Műhely - hackerspace budapest székhelye
eaposztrof - HackerKözMűhely (17.13 Kb)

The Glider RWG (Red White Green) - hackerspace magyarország zászló
eaposztrof - Hackerspace Hungary flag (38.43 Kb)

[kredit: a posztot eaposztrof írta]

anyagiak, agymosas + szocializalodas

elkezdodott a szeptember es a hajtas. itt az ideje egy hirharsonanak. ime osszefoglalo arrol, ami tortent, aminek tortennie kell.

anyagiak

Huzzunk bele! A het kozepeig meg tudjuk csinalni a 100%-ot? Ha a levlista tagsagot nezem, kb 30-an vagyunk, ebbol eddig 6-an fizettek be. Ebbol le lehet olvasni mennyire gondoljuk ezt komolyan.
a legutolso informaciok szerint eddig sikerult 38%-ot osszeszedni az induloosszegbol. legalabbis ez jon ki azokbol a szamokbol, amikrol tudunk. ha vki utalt, de nem talalja magat a google tablaban, szoljon, hogy tudjuk updatelni, es ne vesszen el semmi. koszi!
Nick Farr, a nemzetkozi hackerspace kozosseg egyik aktivabb tagja jo kis osszefoglalot irt a hackerspacek finanszirozasi modelljeirol, erdemes elolvasni.

Propaganda(agymoso) szakosztaly talalkozasa

Csutortokon talalkoztunk a durerben eaposztroffal, dnettel es misnyoval. ezekre jutottunk akkor:
 • a techtank nevjavaslatra tobb pozitiv visszajelzes is erkezett, igy a .hu-s domaint meg aznap este lefoglaltam, ha nem talalunk ki semmi jobbat ez elfogadhato. (ld meg Nikolett javaslatait).
 • sloganre(hatarokat feszitunk) es logora(gyula/glider) is van elfogadhato javaslatunk.
 • Flyert misnyo es eaposztrof bevallalta, ritaval dolgozunk a tartalman. ld kov resz...

Flyer

a legnagyobb melo meg a flyer tartalmanak kitalalasa, misnyo csinalt erre egy
wikioldalt: http://hspbp.org/flyer
 • az flyerre az otlet, hogy legyen oldschool, matrixnyomtatoval nyomtatva, leporello papirra. misnyonak van erre hardvere.
 • eaposztrof pedig vallalta a design megvalositasat.
 • a szovegezesre ritat kertem.
 • kellene valamilyen crypto challenget elhelyezni a flyeren. otlet?

Szakmai segitseg nevkitalalashoz

A mult heten veletlenul jartam egy kommunikacios cegnel, ahol elsirtam magam a nevkitalalas problemajarol. megszantak, es Nikoletta bevallalta, hogy gondolkozik ezen a hetvegen. valoban ezt tette (kosz!!!!) ime az eredmeny:
 • ORACULUM,
 • INTELLACTUAL,
 • RELATIVITEAM,
 • ZOOMBIES,
 • BRAINEMPIRE,
 • BRAINMEMBRANE,
 • BRAINBARICUM,
 • CHAOSHACKERS,
 • PAX INFORMATICA,
 • CIVILASTATION,
 • EGOLOGY,
 • BLACK WHOLE MASTERS,
 • TORNADOHACKERS,
 • ABSURDBRAIN
 • BRAIN CITY,
 • HACKOHOLIC,
 • ICON VALEY,
 • BRAINVIRTUOSITY,
 • GOAHEAD

Hacktivity

szept 19-20 lesz a hacktivity, oda keszulunk flyerrel, poloval, stickerrel (sok melonk lesz meg ezen a heten) es egy hackerspace sorozessel. gyanitom szombaton este tartsuk ezt, van valakinek javaslata hol tegyuk ezt? en a szlovak sorozot javaslom, bar nincs a golyavar (hacktivity helyszine) kozvetlen szomszedsagban.

Kutatok Ejszakaja

jo kis programok lesznek, jovore mi is biztosithatnak helyszint es projekteket. ide megyunk szervezetten esetleg?

a legfontosabb celok a heten

 • osszeszedni az indulo osszeget,
 • flyert legyartatni
 • stickert legyartatni
 • polokat megrendelni,
 • nevet valasztani,
munkara! hajra!

Hackerspaces @ HAR

a har-on volt kulon eloadas foglalkozott a hackerspacekkel:
Hackerspaces Everywhere (mp4)
Az eloadas masodik feleben podiumbeszelgetes: Astera (metalab), Mitch Altman(noisebridge) es Jens Ohlig(ccc) beszelgetnek.

a video vegen, amikor elnemult a mikrofon, vki a kozonsegbol mellettem jatszadozott a tvbgone-javal ;)

Upcoming Events

No records to display