Loading...
 

HW Hacking


A hackerspace-ek különleges előnye, hogy mindenek mellett teret adnak a közös buherálásra is. Rengeteg mindent meg lehet oldani a hackarspace berkein kívül is, de ezt az egyet igencsak nehéz máshol csinálni. Mondhatni erre valók csak igazán a hackerspace-ek!

Mi a HW Buherálás?

Digitális és analóg elektronika, forrasztás, javítás, nyomtatott áramkörök, dobozos-gombos ketyerék építése, IC-k, mikroprocesszoros gépek, robotok eszkábálása, fúrás-faragás, szétszedés-összerakás, működés-megfejtés, és minden ami kütyü! És mindezt együtt, egymásnak megmutatva, egymástól tanulva, jó hangulatban, bármelyik napszakban, akár sör vagy egyéb társaságában is.

Hogy működik?

Van egy sarok, ahol a buheráláshoz tartósan megvannak a szükséges eszközök: forrasztópáka, tápegység, műszerek (oszcilloszkóp!), szerszámok, forgácsoló gépek, és amiből sosincs elég - az alkatrészek. Így az emberek bármikor - akár suli után (vagy helyett) - bemehetnek oda bütykölni - indítani vagy folytatni egy projektet, vagy bekapcsolódni egy folyamatban lévő másik projektbe. A projektek elemeit, prototípusait és dokumentációját (skiccek pl.) is ott kell tárolni, hogy a dolog bármikor bárki által folytatható legyen. A doksikat is úgy kell megcsinálni, hogy ha a projektet egyesek megúnják, mások a helyükbe tudjanak lépni és tudják folytatni. Hogy az info hiánya miatt ne váljon egy projekt egy zacskónyi kacattá, ha nem muszáj.
Contributors to this page: MrT .
Page last modified on Monday 18 of January, 2010 15:17:02 CET by MrT.

Upcoming Events

No records to display