Loading...
 

Események

Rendszeres események

  • Minden Kedden: Plénum - Szervezés, megbeszélés - a fontos dolgokat itt beszeljük át, komoly munka folyik ilyenkor.
  • Minden Csütörtökön: Törzsasztal - A plénumon túl sok volt a duma, úgyhogy áttettük ide. Mindenki kap 5 percet, hogy elmesélje a kedvenc projektjét, lehet jönni ismerkedni, szocializálódni, meg persze bizgetni. :-)

Összes esemény

Start End Name
Thu 21 of Feb, 2019
18:00 CET

20:00 CET
Fizikai biztonság: Lockpick workshop kezdőknek


Találkozzunk a korábbi lockpick workshopok hagyományányos időpontjában, csütörtök este a hackben.

  • Az itteni eszközök száma alapján kb 7-en tudtok most pickelni egyszerre.

  • Teljesen kezdőket is várunk, ez most kifejezetten egy kezdő workshop lesz.

  • Open night is egyben: ha nem voltál még a hackben, akkor is bátran gyere, akár csak körülnézni is.

  • A workshop menete kötetlen, érkezni később is lehet.

Szokás szerint: a részvétel ingyenes. Ha tetszett, opcionális a helyszín fenntartását támogató donation kassza etetése, de nem kötelező, ez majd valahol a polcon vagy egy asztalon kirakva lesz.

+ Ha van felesleges, már amúgy is kidobásra szánt autó ablaktörlő lapátotok, azt hozzátok és ha megfelelő fajta, akkor készíthetünk a merevítő fém részéből új pickeket, hogy legközelebb még többen lehessünk.

+ Ha van otthon felesleges lakatotok vagy ajtózár, akár elveszett kulcsú, hozzátok és megnézzük, mennyire biztonságos. A lockpickelésben fontos szempont, hogy minél kevesebb sérülést okozzunk a zárban, tehát a hozott lakatok és zárak ha még kellenek, később is használhatóak lesznek, persze ha még továbbra is meritek használni őket.

Ha leszünk elegen, akkor folytatása várható és találkozzunk egy hónap múlva is csütörtök este.
Fri 22 of Feb, 2019
17:00 CET

20:00 CET
PIU and lock picking challenge
Thu 28 of Feb, 2019
18:00 CET

20:00 CET
pcb-rnd workshop
Előadás jellegű foglalkozás, két részből.

Az első részben bemutatom a pcb-rnd helyzetét az EDA „piacon” pár „konkurens” NyÁK-szerkesztőhöz is hasonlítva. A különbségek jó része tudatos tervezési döntésekre vezethető vissza – az előadás érinti ezeket a döntéseket és főbb következményeiket. Ezek ismerete segítheti a felhasználót a program felépítésének, logikájának, lehetőségeinek és korlátainak megértésében.

A második, hosszabb részben gyakorlati gyárthatósági szempontok alapján elemezzük nyomtatott áramkörök tervezését pcb-rnd-vel. Téma lesz a gyártás gyakorlati menetének olyan aspektusai, amiket mar tervezéskor is figyelembe kell venni. Bemutatom, hogy pcb-rnd-vel hogyan kezelhetők ezek a kérdések, hogyan minimalizálhatjuk a gyártási kockázatokat kis- és közepes szériák esetén.A rendezvényen való részvétel regisztrációt nem igényel és ingyenes, a helyszínt biztosító hackerspace a költségek fedezésére adományokat a helyszínen elfogad.

Az előző workshop élő közvetítésének felvétele megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=nve0Q1-A2Yw

Ez alkalommal is megpróbálunk majd felvételt készíteni és elő közvetítést csinálni a YouTube csatornánkon (https://www.youtube.com/user/hackerspacebudapest/) ám ezek bármelyike műszaki okokból meghiúsulhat, így aki élőben el tud jönni, annak nem javasoljuk az erre való támaszkodást.

Contributors to this page: dnet , stef and Storm .
Page last modified on Thursday 14 of January, 2016 20:35:00 CET by dnet.

Upcoming Events

1)  Thu 21 of Feb, 2019 18:00 CET
Fizikai biztonság: Lockpick workshop kezdőknek
2)  Thu 28 of Feb, 2019 18:00 CET
pcb-rnd workshop
3)  Wed 01 of Jan, 2020 18:00 CET
Kotes workshop