Loading...
 

Android
Image

Az Android egy szabad, Linux kernelre épülő operációs rendszer, mely elsősorban mobil eszközökön (okostelefon, tablet, stb.) terjedt el.

Android a H.A.C.K-ben

Az első Androidhoz kapcsolódó rendezvény a 2012. március 25-én tartott első Privacsy volt, melyen Android és privátszféra kapcsolatáról szólt rövid előadás. Ezen kívül a H.A.C.K. több tagja is tud tanácsokkal szolgálni azoknak, akik szabad szoftverek segítségével szeretnék megőrizni privátszférájukat mobil eszközeiken. Tagjaink által ajánlott (és egyes esetekben fejlesztett) alkalmazások például a K-9 mail (levelező), az Android Privacy Guard (PGP megoldás) és a Guardian Project alkalmazásai (többek között TOR kliens, TOR- és OTR-kompatíbilis XMPP/Jabber kliens és privátszférát tisztelő fényképező alkalmazás).

Workshop

Image Aki szervezettebb formában szeretne elmélyedni az Androidos alkalmazás-fejlesztésben, lehetőség van workshopon való részvételre is. Az első workshopot 2013. február 28-án 18.00 órától tartottuk a H.A.C.K-ben (1056 Budapest, Bástya u. 12.), az elkészült alkalmazás forráskóddal együtt ide kattintva letölthető. A workshopokat Veres-Szentkirályi András (dnet) vezeti, aki évek óta foglalkozik Androiddal, először 2011-ben az Ethical Hacking konferencián tartott előadást Android alkalmazások biztonságáról, napközben (többek között mobil-) alkalmazásokat, éjszaka pedig hardvert hekkel.

A workshopon környezet-független Android alkalmazás-fejlesztést mutatunk be, azaz a résztvevőknek csak két feltételt kell teljesíteniük: legyen telepítve (azaz legtöbb esetben egyszerűen letöltve és kicsomagolva) az Android SDK és egy preferált szövegszerkesztő. A workshop során operációs rendszer és fejlesztői környezet szempontjából nem teszünk specifikus kijelentéseket, éppen ezért az Androidos IDE-t használó felhasználóknak nem biztos, hogy tudunk segíteni minden kérdésére választ adni.

Projektek

Image

Az ADSdroid egy olyan szabad Android alkalmazás, mely lehetővé teszi az alldatasheet.com kényelmes használatát mobil eszközökön. Forráskódja MIT licensz alatt elérhető GitHubon, kezdeti fejlesztéséről és továbbfejlesztéséről angol nyelven a VSzA techblogon olvashatsz. Az alkalmazásról angol nyelven a Hack a Day, magyarul pedig a PDAplus írt ajánlót. A kódbázis szabad, bárki továbbfejleszheti, szívesen fogadunk pull requesteket GitHubon! A legfrissebb bináris változat letölthető a http://vsza.hu/ad1.0.apk URL-ről vagy a jobbra látható QR kódot leolvasva.

Image
Contributors to this page: dnet .
Page last modified on Friday 01 of March, 2013 18:33:25 CET by dnet.

Upcoming Events

No records to display