Loading...
 
Image A H.A.C.K. április 10.-én megrendezésre kerülő Kopirájt 300 kiállitásra a BurnStation projekttel.

A BurnStation projekt nem hivatott ellenszegülni a kiadóknak, jogvédő és jogalkotó intézményeknek, sem semmilyen eszmének amely elhatárolódik a nyílt és szabad rendszerek alkalmazásától, hanem egy újabb megnyilvánulási teret és eszközt biztosít azoknak, akik az információ szabad áramlása mellett döntöttek.

Elmegy egy ember az orvoshoz, depresszióra hivatkozik, azt mondja, hogy az élet kemény és kegyetlen, egyedül érzi magát a fenyegető világban. Az orvos azt mondja, "a kezelés egyszerű. A kiváló bohóc, Pagliacci ma este a városban van. Menjen el a műsorára, az majd felvidítja." Erre az ember könnyekben tör ki: "De doktor úr, én vagyok Pagliacci".

Pagliacci a szomorú bohóc

Megvalósítás:

  • szükség van egy burnstation wiki oldalra - ezittaz
  • burnstation koncept - ezittaz
  • burnstation brand - (BurnStation logo)
  • illusztrációk ("out of order")
  • installáció
  • publikáció - nyilvános híradás a projekt állapotáról. (http://burnstation.blog.hu/)
  • nyers cd-k

A Burnstation elvben legálisan üzemel, ha az internetről tölt le valaki CreativeCommons-os anyagot. Úgy néz ki, hogy csak a zenészek tölthetnek fel és nyilván csak a saját zenéiket. A zenészek a feltöltés során nyilatkoznak arról, hogy a feltöltött művek a saját szellemi tulajdonuk és ezt a közönség számára a Creative Commons licenc alatt teszik elérhetővé. Ugyanitt link, emailcím és esetleges paypal azonosító szintén megadható a rajongókkal való kapcsolattartás és esetleges kompenzálás fogadásának céljára. A burnstation az internetről tölti le a zenéket, még akkor is, ha az IP csomagok TTL-je igen magas marad közben. (: Megfelelő DNS konfiggal megoldható, hogy a burnstation az internet felől is mindig elérhető.

Fontos üzenet, hogy ha egy szerző úgy dönt, hogy Creative Commons licenc alatt jeleníti meg a művét, akkor ezáltal automatikusan kivonja magát az jogdij-rendszeréből. Mivel a CC licenc-sértések mindennaposak, üdvözölendő lenne továbbá, ha az a CreativeCommons licencelésű művek jogdíjakkal való sújtása helyet a licenc elterjesztését és betartatását helyeznénk a diskurzus középpontjába.

A cél, hogy ne a gazdasági érdekek állítsanak gátat a kultúrának és zökkenőmentes legyen a kommunikáció az alkotók és a műkedvelők közt.

Linkek


Szoftver:


Zene:

- asciimoo
- failotron
- banyek?
- a?
- b?
- c?
- ...

Képek - videók

Image
Image
The making of (video)
Contributors to this page: stef , eapo and maxigas .
Page last modified on Wednesday 07 of April, 2010 02:33:52 CEST by stef.

Upcoming Events

No records to display