Loading...
 
További információk hamarosan.

KOMPLEX KERÉK

Idéglenes jegyzet:
  • Az út viszonyaihoz alkalmazkodó kerék
  • A lényege, hogy a küllői mozgathatóak -> prototípusként mindenképp ragaszkodok a fogasléces-fogaskerekes legelső tervekhez -> egy legbelső fogaskerék, a fogaslécek maguk a küllők!! -> a fogaslécek az első verzión -erről majd kép ide- nem szokványosak, hanem hajlított fogazatúak (ilyet se tudom hogy csináltak-e már, vagy hogy lehet-e kapni, de remélem hogy igen, erről még kikérdezek gépészeket) -> második verzión -ide is majd kép- nem teljes kerék, hanem csak fél, egymás után hátulról előre mozgatja a fogasléceket a középen lévő fogaskerék -erről sorozatkép hogy érthető legyen- -> hogy melyik verzió az optimálisabb, azt még tesztelni fogom
  • "Maguktól"(<-fogaskerék<-microcontroller<-ultrahang) beállnak egy adott méretre a küllők (igazából ez az, ami miatt teljesen más lenne mint az eddig jól ismert kerék)
  • Könnyen átalakul a felülete -> egymásba forduló láncszerű szerkezet (nem tudom, hogy előttem milyen hasonló ilyet terveztek, valószínű azonban hogy ugyan ilyet még nem használtak)
  • Beépített microcontroller felel a vezérlésért
  • Ultrahangos érzékelés
  • Lépcsőkön (fel-és le is!) gurulni tud! nem pattog, nem rászkódik, nem szenved, különböző fokméretek mellett sem.
  • Eredmény:
    • Rázkótdásmentes (nagyságrendileg) minden olyan úton, amelyen az akadályok közvetlenül a hozzájuk érkezés és rájuk gördülés időpillanatában a tengely magasságát az előző támszkodási ponthoz képest nem haladják meg. -ide jönni fog legalább egy kép hogy könnyebben megérthető legyen-

Mi kéne a megvalósításhoz:
-Megtanulnom 3D-ben tervezni
-Megjavítani a 3D nyomtatót
-Fogasszíjakat beszerezni -> legalább annyit, hogy tesztelni lehessen
-Microcontrollerek programozásába jobban beleásnom magam

Miben kellene segítség:
-Piszkálni hogy hogy állok vele :( Már több mint fél éve áll a projekt kizárólag a tervezési fázisában, az egyre növekvő számú vázlatokon kívül nem sok valóban látványos haladás.

Eddig gyakran (és teljesen jogosan felvetődő) kérdés volt, amit elkönyvelek annak hogy továbbra sem vagyok jó a dolgok megfogalmazásában:
-Miben más, mint a lánctalp?
-Abban, hogy autómatikus, nem az akadályra érkezés pillanatában veszi fel annak alakját, hanem közvetlenül előtte! Miért jobb: Mert nem lassítja azt, sokkal "simábban" megy.

Amennyire tudom, még senki nem csinált ilyet előttem. Rövid keresgéléssel sem jutottam hasonló elven működő technológiához. Ha te mégis hallottál ilyenről, szólj! (Amit tudok ehhez a legközelebb álló technológia a katonaságnál használt bizonyos robotok lépcsőző karja(ezt külön szerelik rá fel és le), de még csak meg se közelíti az enyémet, az sokkal inkább lánctalp, nincs benne ultrahangos érzékelő, bár lehet vele lépcsőt mászni)

Közeli cél vele:
-Ha meg van a prototípus azt fellépcsőztetni az itteni lépcsőn egy nyitott üveg matéval a tetején -> ha túléli a mate, akkor tényleg jól működik.

-(Nagyon)Távoli cél vele:
-Építeni egy hatatmasat. Aminek pl egy asztal útbanállása sem probléma
-Ahogy elnézem elég gagyi Marsjáró szerkezeteket terveztek eddig, mindd zötykölődik a köveken bármennyire is drágák, valami ilyen pályázatra be lehetne dobni. (csak ha nem találok valami jobb pályázatot, de vannak ennél komolyabb tervek vele mint hogy a Marsra akarjak belőle küldeni, csak bosszant hogy mennyire lemaradott ilyen téren a technika)


Várok bármilyen véleményt és kritikát rá


Az oldal még fejlesztés alatt áll.
Contributors to this page: nona .
Page last modified on Sunday 08 of February, 2015 16:54:44 CET by nona.

Upcoming Events

No records to display