Loading...
 

Calendar: hspbp events

02/17/2019 - 03/16/2019
Start End Name
Fri 22 of Feb, 2019
17:00 CET

20:00 CET
PIU and lock picking challenge
Tue 26 of Feb, 2019
18:00 CET

20:00 CET
Fizikai biztonság: Lockpick workshop kezdőknek
Időpontváltozás: Február 21. -> Február 26., kedd.

Találkozzunk kedd este a hackben egy lockpick workshopra.

Utána/közben: 1337-es menedék bemutatkozó előadás, a nemrég nyitott eduspaceről.

  • Az itteni eszközök száma alapján kb 7-en tudtok most pickelni egyszerre.

  • Ez most kifejezetten egy kezdő workshop lesz, teljesen kezdőket is várunk.

  • Open night is egyben: ha nem voltál még a hackben, akkor is bátran gyere, akár csak körülnézni is.

  • A workshop menete kötetlen, érkezni később is lehet.

Szokás szerint: a részvétel ingyenes. Ha tetszett, opcionális a helyszín fenntartását támogató donation kassza etetése, de nem kötelező, ez valahol a polcon vagy egy asztalon kirakva szokott lenni.

+ Ha van felesleges, már amúgy is kidobásra szánt ablaktörlő lapátotok, olyan autó ablaktörlőre való, azt hozzátok és ha megfelelő fajta, akkor készíthetünk a merevítő fém részéből új pickeket, hogy legközelebb még többen lehessünk.

+ Ha van otthon felesleges lakatotok vagy ajtózár, akár elveszett kulcsú, hozzátok és megnézzük, mennyire biztonságos. A lockpickelésben fontos szempont, hogy minél kevesebb sérülést okozzunk a zárban, tehát a hozott lakatok és zárak ha még kellenek, később is használhatóak lesznek, persze ha még továbbra is meritek használni őket.

Ha leszünk elegen, akkor folytatása várható és találkozzunk egy hónap múlva is.
Thu 28 of Feb, 2019
18:00 CET

20:00 CET
pcb-rnd workshop
Előadás jellegű foglalkozás, két részből.

Az első részben bemutatom a pcb-rnd helyzetét az EDA „piacon” pár „konkurens” NyÁK-szerkesztőhöz is hasonlítva. A különbségek jó része tudatos tervezési döntésekre vezethető vissza – az előadás érinti ezeket a döntéseket és főbb következményeiket. Ezek ismerete segítheti a felhasználót a program felépítésének, logikájának, lehetőségeinek és korlátainak megértésében.

A második, hosszabb részben gyakorlati gyárthatósági szempontok alapján elemezzük nyomtatott áramkörök tervezését pcb-rnd-vel. Téma lesz a gyártás gyakorlati menetének olyan aspektusai, amiket mar tervezéskor is figyelembe kell venni. Bemutatom, hogy pcb-rnd-vel hogyan kezelhetők ezek a kérdések, hogyan minimalizálhatjuk a gyártási kockázatokat kis- és közepes szériák esetén.A rendezvényen való részvétel regisztrációt nem igényel és ingyenes, a helyszínt biztosító hackerspace a költségek fedezésére adományokat a helyszínen elfogad.

Az előző workshop élő közvetítésének felvétele megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=nve0Q1-A2Yw

Ez alkalommal is megpróbálunk majd felvételt készíteni és elő közvetítést csinálni a YouTube csatornánkon (https://www.youtube.com/user/hackerspacebudapest/) ám ezek bármelyike műszaki okokból meghiúsulhat, így aki élőben el tud jönni, annak nem javasoljuk az erre való támaszkodást.
Wed 13 of Mar, 2019
19:00 CET

22:00 CET
OpenNight

 

Upcoming Events

1)  Wed 11 of Mar, 2020 19:00 CET
OpenNight
2)  Wed 08 of Apr, 2020 19:00 CEST
OpenNight
3)  Wed 13 of May, 2020 19:00 CEST
OpenNight